На Попова Шапка 20 сантиметри снег, во Маврово седум

На Попова Шапка има 20 сантимери снег, а во Маврово седум. На други места нема позначителна снежна покривка, соопшти УХМР. Во изминатото деноноќие најмногу дожд...

Насeлението старее, работна сила нема

Населението во светски рамки постојано старее. Прогнозите на Обединетите нации се дека до 2050 година едно од шест лица ќе биде над 65 години,...

Град Скопје нема да прима странки 14 дена во Секторот финансиски...

Во согласност со издадените мерки и препораки од владата, Градот Скопје ги известува граѓаните дека почнувајќи од утре 11.03.2020 година, среда во наредните 14...

Нови седум случаи на заразени со коронавирус во Србија

Во Србија се потврдени уште седум случаи на заразени со новиот коронавирус, со што се зголеми бројот на заразените на 12, соопшти утрово Министерството...

[feedzy-rss feeds=”http://majkaidete.mk/feed” max=”5″ meta=”date” feed_title=”no”  sort=”date_desc” target=”_blank” summary=”yes” summarylength=”0″ size=”70″ refresh=”10_mins”]

[feedzy-rss feeds=”http://artkujna.mk/feed/?utm_source=plusinfo&utm_medium=plusinfo-medium&utm_campaign=plusinfo&utm_term=plusinfo&utm_content=posts” meta=”date” max=”5″ feed_title=”no” sort=”date_desc” target=”_blank” summary=”yes” summarylength=”0″ size=”70″ refresh=”10_mins” ]