Грев е да се фрла храна, а вкусен оброк може да се направи дури и од ‘отпадоци’

Ова е главното мото на белграѓанецот Милош Јовановиќ, еден од најдобрите и најкреативни готвачи во светот. Кариерата ја почнал пред 25 години, а со 21. станал најмлад шеф на кујна во соседна Србија. Со него се запознавме и зборувавме во Охрид, на кулинарската манифестација Гастромак

139

Милош Јовановиќ е еден од оние ликови кои не можете да не ги забележите, готвач без стомак, уреден, културен, пријатен и вистински професионалец, кој сепак, секој момент го користи за да биде со своето семејство, сопругата и ќеркичката, кои секојдневно уживаат во неговите вкусни креации полни со љубов. Сите заедно ги запознавме во Охрид, за време на манифестацијата Гастромак 2019.

Повеќе за ова на порталот „Арт кујна“.

Преземањето на оваа содржина или на делови од неа без непосреден договор со редакцијата на Плусинфо значи експлицитно прифаќање на условите за преземање, кои се објавени тука.




loading...