„Кога дојдов во Сплит пред три години, работев како коктел-мајстор во еден тамошен ресторан и по завршувањето на сезоната сфатив дека сакам да останам во Хрватска, поточно во Стари Град, на Хвар, и да отворам своја фирма. Со мојот помлад брат Лукаш, кој е исто така коктел-мајстор, преку зима одевме во Лондон за да заработиме пари кои ќе ги инвестираме тука. Инаку, сме работеле кај познати коктел мајстори во Лондон, а претходно и на Ибица, кадешто се учевме од најпознатите коктел мајстори, како и од нашиот коктел-гуру легендарниот бармен Крис Едвардс, кој е исто така една од причините за нашето доаѓање во Стари Град. Имено, тој веќе неколку години е натурализиран жител на Стари Град и го држи хотелот Hidden House.
Крис кој е инаку од Лондон, го запознав на Ибица, кадешто тој го држеше својот Hidden bar и почнав да работам за нив.
Кога рекоа дека одат за Хвар, им реков, во ред, вие одите за Хвар, одам и јас. И така почна сѐ. Со мојот брат Лукаш дојдовме тука, се запознав со мојата девојка Ана и сега живееме заедно во Стари Град. На почеток работевме само приватни ивенти, забави, а сега го отвараме и нашиот бар-Бон Вивант“, раскажува на својот симпатичен полски дијалект, но сепак, на одличен хрватски, овој млад амбициозен човек кој не само што ужива во својата работа, туку и одлично ја работи.
Целиот текст прочитајте го на порталот „Арт кујна“.