На 18.и19.мај Скопје конечно ќе добие своја интересна гастро зона, која во иднина би требало да стане традиција и место за најубаво и највкусно дружење, но пред сѐ, место на кое ќе може да ги почувствуваме најфините, заводливи вкусови и мириси од кујните на најдобрите локални ресторани и сендвичари.
Местото на настанот е Градскиот парк во Скопје кадешто учесниците ќе ги постават своите штандови со храна.
Ова е прв фестивал за улична храна во Скопје (иако имаше најава за еден минатата година, но тој беше одложен и нема ништо заедничко со „Вкусот на Скопје“ и со организаторот „Моментум“) и секако, заслужува место на нашиот портал. Повеќе за фестивалот дознавме од Огнена Васиљевиќ, претставник од „Моментум“.
Целиот текст прочитајте го на порталот „Арт кујна“.
Фото: Pixabey