Соња Тодорова: Повеќе експериментираме со чиа семе, отколку со сливи-џанки

Готвачка во шведската резиденција во Скопје и една од ретките жени-шефови кај нас кои професинално се занимаваат со кулинарство, таа е фасцинирана од последната обука во Виена организирана од Министерството за надворешни работи на Шведска насловена како Svedish green kitchen.

716

Соња Тодорова е готвачка во шведската резиденција, а ја подготвува и храната за сите големи настани во организација на шведската амбасада (приемот за Света Луција, празник кој го означува почетокот на Божикните и новогодишните празници и приемот што се организира по повод Националниот ден на Кралството Шведска).

Разговорот го почнавме со нејзината последна обука во Виена организирана од Министерството за надворешни работи на Шведска, насловена како Svedish green kitchen, која за неа била најголема инспирација.

Повеќе за ова на порталот „Арт кујна“.

Преземањето на оваа содржина или на делови од неа без непосреден договор со редакцијата на Плусинфо значи експлицитно прифаќање на условите за преземање, кои се објавени тука.




loading...