Трио фантастико и волшебни гастро порции

Шеф Влатко Огненовски, шеф Игор Стојановски и шеф Елена Сотирова веќе еден месец функционираат заедно и ја „готват“ новата збогатена и сега веќе комплетна гастро приказна на ресторанот „Пастел“, во центарот на Скопје.

618

„Пастел“ е позната приказна во центарот на Скопје веќе цели 10 години, но последниов месец таму се случува една нова и уште подобра гастро приказна.

Додека претходно „Пастел“ одлично функционираше како патисери ет буланжери, место за појадок познато по врвните пецива и колачи, под палката на шеф Игор Стојановски, денеска, оваа понуда е збогатена со комплетно мени за ручек и вечера и со волшебните вкусови од „кујната“ на шеф Влатко Огненовски и неговата асистентка Елена Сотирова.

Шеф Игор Стојановски е школуван во Лозана, Швајцарија, кадешто се стекнува со врвно светско искуство во областа на креирањето на врвни пекарски и слаткарски производи и чоколадо. Во 2009.година го почнува проектот „Пастел“ кој ја збогати македонската кулинарска сцена со една автентична понуда и широка палета на вкусови: кроасани, лебови, кисели теста, дански пецива, макаронси, рачно изработени чоколадни пралини и уште многу други специјалитети кои имаат една голема маана – кога ќе ги вкусите, не можете да престанете да ги јадете.

Прочитајте повеќе на порталот „Арт кујна“.

Преземањето на оваа содржина или на делови од неа без непосреден договор со редакцијата на Плусинфо значи експлицитно прифаќање на условите за преземање, кои се објавени тука.




loading...