„Пастел“ е позната приказна во центарот на Скопје веќе цели 10 години, но последниов месец таму се случува една нова и уште подобра гастро приказна.
Додека претходно „Пастел“ одлично функционираше како патисери ет буланжери, место за појадок познато по врвните пецива и колачи, под палката на шеф Игор Стојановски, денеска, оваа понуда е збогатена со комплетно мени за ручек и вечера и со волшебните вкусови од „кујната“ на шеф Влатко Огненовски и неговата асистентка Елена Сотирова.
Шеф Игор Стојановски е школуван во Лозана, Швајцарија, кадешто се стекнува со врвно светско искуство во областа на креирањето на врвни пекарски и слаткарски производи и чоколадо. Во 2009.година го почнува проектот „Пастел“ кој ја збогати македонската кулинарска сцена со една автентична понуда и широка палета на вкусови: кроасани, лебови, кисели теста, дански пецива, макаронси, рачно изработени чоколадни пралини и уште многу други специјалитети кои имаат една голема маана – кога ќе ги вкусите, не можете да престанете да ги јадете.
Прочитајте повеќе на порталот „Арт кујна“.