Појадок за денес: Скакулци со вкус на сланина и чедар

Да, ќе ни треба време да се навикнеме... Иако, ако веќе пробувате, веројатно е подобро да ги пробате „клот“, без додатоци на вкусови

160

Пред неколку месеци на нашиот портал имавте можност да го прочитате интервјуто со Даниел Пикл, еден од пионерите на исхраната со инсекти во регионот, оснивач на првата фарма за инсекти во Загреб и вљубеник во инсекти, кој последниве години на својот блог Cricky ја промовира оваа несекојдневна исхрана.

Глобално, трендот на консумирање на инсекти е во голем пораст, но кај нас е сѐ уште една нова и необична тема.

Стотици различни видови штурци, скакулци, муви, мравки, молци, црви и разни други инсекти се одгледуваат со таа намена – за исхрана на човекот. Најмногу се јадат на тлото на Азија, Африка и Јужна Америка.

Повеќе за ова на порталот „Арт кујна“.

Преземањето на оваа содржина или на делови од неа без непосреден договор со редакцијата на Плусинфо значи експлицитно прифаќање на условите за преземање, кои се објавени тука.




loading...