Како да направите домашен посен мајонез?

Главна состојка на овој мајонез е аквафабата - течност која можете да ја најдете во лименките од конзервираните мешунки или, што е уште подобра варијанта, во тенџерето во кое сами сте ги свариле дома. Нејзиното најзначајно својство е тоа што може во целост да ја замени белката, но и целото јајце.

666

Сите домашни мајонези се поздрави од купечките затоа што не содржат конзерванси и разни други додатоци, адитиви, засилувачи на вкусови, а ако сакате мајонез, а постите, сигурно ви недостасува. Еве како да си направите домашен посен мајонез со аквафаба.

Рецептот за овој мајонез побарајте го тука.

Преземањето на оваа содржина или на делови од неа без непосреден договор со редакцијата на Плусинфо значи експлицитно прифаќање на условите за преземање, кои се објавени тука.




loading...