Лабораторија за вкусови во рамки на конференцијата „Биодиверзитет на млеко“

Марјан Костадиновски, сомелиер и новинар за пиво, Николче Николовски, претседател на националниот одбор на здружението Слоу Фуд Македонија и шеф Дејан Карапеев, го направија историското спојување на занаетчиски пива со нашите традиционални македонски сирења, а козјите сирења спарени со елегантни македонски вина, ни ги претставија Слободен Чокревски, консултант за храна и вино и шеф Бобан Симоновски.

302

Во рамки на денешната конференција „Биодиверзитет на млеко“ во хотел „Порта“, а во организација на Слоу фуд Македонија, беше организирана и Лабораторија за вкусови со две дегустации.

Првата насловена како „Традицијата и трендот во пар“ беше посветена на една необична комбинација која ги спои занаетчиското (крафт) пиво и домашното сирење. Во оваа комбинација на крафт пивата со нашите традиционални сирења не воведоа Марјан Костадиновски, сомелиер и новинар за пиво, Николче Николовски, претседател на националниот одбор на здружението Слоу Фуд Македонија и шеф Дејан Карапеев.

Прочитајте повеќе на порталот „Арт кујна“.

Преземањето на оваа содржина или на делови од неа без непосреден договор со редакцијата на Плусинфо значи експлицитно прифаќање на условите за преземање, кои се објавени тука.




loading...