Прехранбени производи кои се најподложни на расипување и зараза

Причина за голем број заразни болести е токму храната која е лошо третирана во процесот на обработка, или е многу подложна на расипување додека е во сирова состојба. Еве на кои прехранбени производи треба да се обрне особено внимание

757

Стручњакот за безбедност на храна Бил Марлер за Бизнис инсајдер ги набројал прехранбените производи кои се најподложни на зарази и расипување.

Однапред исечкано овошје и зеленчук

Сечењето и пакувањето се „совршен начин за размножување на инсекти“, вели Марлер. Што повеќе луѓе ја фаќаат храната пред вас, поголема е можноста за зараза.

Семки

Иако се наводно многу здрави и се продаваат во продавниците за здрава храна, семките се големи преносители на салмонела.

Прочитајте повеќе на порталот „Арт кујна“.

Преземањето на оваа содржина или на делови од неа без непосреден договор со редакцијата на Плусинфо значи експлицитно прифаќање на условите за преземање, кои се објавени тука.




loading...