Мармалад од тиква

Направивте ајвар, лутеница и кисели краставички, ама нели треба да се подготви и нешто благо за зимница?

584

Овој мармалад од тиква се подготвува едноставно и не бара долго варење. Најдобро е да го чувате во стаклени теглички во фрижидер, а ако сакате да додадете пектин, тогаш можете да го чувате и надвор од фрижидерот, на ладно и суво место во стерилизирани стаклени теглички.

Од зачини, со тиква најдобро одат циметот и ѓумбирот, а за ваков вид на мармалад ви треба мускатна тиква (butternut Squash), односно, од оние во форма на круша.

Рецептот за подготвување на овој мармалад побарајте го ТУКА.

Преземањето на оваа содржина или на делови од неа без непосреден договор со редакцијата на Плусинфо значи експлицитно прифаќање на условите за преземање, кои се објавени тука.




loading...