Јапонско јаболко во маслиново масло за зимница?

Време е за правење зимници...зошто да не се обидеме да направиме нешто ново? На пример, јапонско јаболко, познато и како каки, во маслиново масло

541

Сега е сезона за правење на зимници па веќе мириса на тазе испржен ајвар, а пазарите се преполни со краставички, јаболка, круши, карфиол, пиперки, модри патлиџани,…

Наскоро ќе стасаат и јапонските јаболка. За нивната лековитост е веќе сѐ напишано, а месото од ова интересно овошје се користи во колачи, овошни салати, за правење мармалад, ликер па дури и ракија. Но дали некогаш сте пробале да го спакувате во тегли, исечено на тенки ленти и потопено во ладно цедено маслиново масло и да го консумирате дури и кога на пазарите повеќе нема да може да се купи?

Повеќе за ова на порталот „Арт кујна“.

Преземањето на оваа содржина или на делови од неа без непосреден договор со редакцијата на Плусинфо значи експлицитно прифаќање на условите за преземање, кои се објавени тука.




loading...