Пекорино, пармезан и пршут наместо амброзија, вино и крафт пива наместо нектар (ГАЛЕРИЈА)

Најубавите кашкавали со најразлични вкусови, салами, пршути, пецива, тестенини, сосови, тиквички, модри патлиџани и јапонски јаболка во маслиново масло, рижото со шафран и со други најнеочекувани додатоци,...кој дошол на Тера Мадре со 50 килограми, си оди со 55, а оние од 100, тераат и до 150

512

Последниот ден на Тера Мадре, ден за шопинг на се што сте стасале да пробате и да не пробате, како обид да понесете со себе барем некое делче од сите вкусови и мириси што сте ги впиле на најголемиот саем за храна на светот во Торино.

Пекорино, пармезан, најубавите маслинови масла, шери домати, лазањи, пиви, тестенини со мастило од сипа и други „перверзии“, пршути, мортадели, колбаси со тартуфи, со триста марифети и состојки кои во овие комбинации никогаш не сте се ни сетиле да ги пробате.

Повеќе за ова на порталот „Арт кујна“.

Преземањето на оваа содржина или на делови од неа без непосреден договор со редакцијата на Плусинфо значи експлицитно прифаќање на условите за преземање, кои се објавени тука.




loading...