Како се случило нешто што несомнено дебелее, сосема сигурно го покачува инсулинот, може да предизвика ИР (инсулинска резистенција),дијабетес, ги расипува забите, итн, стана здрава намирница преполна со антиоксиданси кои му помагаат на здравјето на кардиоваскуланрите органи и се превенција од канцер и што уште не?
Индустријата на чоколадо бележи постојан раст на профитот во светот. Една од причините е и тоа што е чоколадото „научно докажано“, здраво, па се купува сѐ повеќе, без размислување и се јаде сѐ повеќе, без грижа на совест.
Прехранбената индустрија плаќа оргомни пари за истражувања во своја полза
Изминатите 30 години, најголемите могули во производството на чоколадо, ккао што се Нестле или Марс, вложиле буквално милијарди долари во научни истражувања за да ја поддржат „какао науката“. Тоа не е ништо ново.
Повеќе за ова на порталот „Арт кујна“.