Кинезите направиле „трагач“ за свежина на месото

Кинеските стручњаци измислиле „трагач по свежина“, со чија помош потрошувачите можат да утврдат колку е свежо месото кое имаат намера да го купат или да го зготват.

188

Истражувачите од кинеската корпорација за свемирска наука и технологија, која е најголем производител на ракети во земјата, осмислиле рачен уред наменет за домаќинствата и за останатите купувачи на пазарот на прехранбени производи.

„Трагачот за свежина“ е електронски уред кој ја одредува свежината на месото.

Овој изум се заснива на сензори и на мерни технологии кои веќе долго им служат на проектилите, ракетите и свемирската опрема, како што истакнува „Чајна дејли“.

Прочитајте повеќе на порталот „Арт кујна“.

Преземањето на оваа содржина или на делови од неа без непосреден договор со редакцијата на Плусинфо значи експлицитно прифаќање на условите за преземање, кои се објавени тука.




loading...