| Вести денес: 0

Кнедли со сливи: најчестите грешки заради кои не ви успеваат

Има цела нијанса во приготвувањето на кнедлите, но она со што се согласуваат речиси сите, е видот на компири. Најдобри компири за кнедли се старите.

166

Има многу нијанси во приготвувањето на кнедлите, но она со што се согласуваат речиси сите, е видот на компирите од кои се прават. Најдобри компири за кнедли се старите.

Некои ги јадат со павлака и со шеќер, а други со цимет и ванилин шеќер.

Рецептите за традиционалните кнедли се пренесуваат од генерација на генерација, па така некои домаќинки пирето од компири и брашно го месат со маргарин, некои со зејтин, некои со свинска маст, а некои со путер.

Ако користите густин наместо брашно, на 500 г компири одат околу 35 г густин, 2 јајца и 25 г растопен путер. За да не ви се лепи тестото за раце при обликувањето на кнедлите, можете да ги набрашните, да ги натопите со вода или да ги намрсите.

Прочитајте повеќе на порталот „Арт кујна“.

Преземањето на оваа содржина или на делови од неа без непосреден договор со редакцијата на Плусинфо значи експлицитно прифаќање на условите за преземање, кои се објавени тука.




loading...