| Вести денес: 0

Најпрскани се праските, јаболката, грозјето, а најмалку пченката, авокадото, ананасот,…

Генерално, количината на пестициди се зголемува од година во година, но научниците тврдат дека бенефитите од јадењето на овие продукти ги надминуват можните штети од количеството пестициди.

282
Иако прскањето со пестициди зависи од временските услови, листите на овошје и зеленчук во кое има најмногу и најмалку пестициди не се менува многу од година во година.
Па така, секогаш на врвот од листата на плодови со најмногу пестициди се јагодите и спанаќот. Потоа следуваат праските, јаболката, крушите, црешите и грозјето, а од зеленчуци, целерот, пиперките и компирите.
Прочитајте повеќе на порталот „Арт кујна“.
Преземањето на оваа содржина или на делови од неа без непосреден договор со редакцијата на Плусинфо значи експлицитно прифаќање на условите за преземање, кои се објавени тука.




loading...