Што правите со брашното во кое ќе најдете црвчиња?

Eте, рок на траење има, пакувањето не е воопшто отворено, а внатре сепак нешто мрда....Ви се случило ли и вам ова?

582

Иако сите некаде брзаме па обично гледаме да направиме сѐ по скратена постапка, едноставно и брзо, понекогаш сепак знае да се случи нешто што ќе не натера да застанеме и да се запрашаме…на пример, зошто нашите баби секогаш го сееја брашното пред да почнат да прават нешто со него?

Прво, ако ги запрашате и оние кои се најстручни, познатите шефови, ќе ви кажат дека сите состојки во прав, значи, не само брашното, туку и гризот, и какаото во прав, шеќерот во прав,…прво треба да се просеат затоа што не е воопшто добро кога во вашите колачи, мафини, палачинки и слично, ќе најдете грутчиња од истите состојки.

Прочитајте повеќе на порталот „Арт кујна“.

Преземањето на оваа содржина или на делови од неа без непосреден договор со редакцијата на Плусинфо значи експлицитно прифаќање на условите за преземање, кои се објавени тука.




loading...