Од автентичната куќичка сместена крај кејот на реката Дрим, во Струга, се шири убава миризба на домашна приготвена храна, која лесно ќе ги убеди гурманите да застанат и да дегустираат барем нешто од богатото мени на ресторанот „Св. Никола“.
Сопственичката Марина Барлакоска, љубезно ги пречекува гостите, и им сугерира што би можеле да пробаат од традиционалната македонска кујна.
– Сите македонски рецепти се убави и многу вкусни, а пред сѐ, здрави – објаснува Барлакоска и додава: Може да пробате тавче гравче, летна манџа, турлитава, полнети пиперки, сарма од лозов лист, од риба пак, во сезоната дозволена за риболов, пастрмка, крап, белвица или плашици.
Прочитајте повеќе на порталот „Арт кујна“.