Што се случува кога научници си играат со храна?

Вино, кафе и мохито во цврста форма, овошен кавијар, жолчка од јајце која не е жолчка, домат кој не е домат и виски што не се пие, туку се шмрка.

140

На настанот Gentlemen’s expo кој се случуваше во текот на изминатиов викенд во просториите на М-Кар Македонија, како изненадување на вечерта, во саботната вечерна забава, можевме да уживаме во магијата на група научници од Технолошко-металуршкиот факултет во Скопје.

Во нивното иновативно, револуционерно и навистина досега невидено шоу овој пат учествуваше и доцент Арианит Река и неговите соработници од Универзитетот во Тетово. Тиe беа дел од екипата задолжена за реакциите на палење во живо и приредија вистински спектакл за публиката.

За што всушност станува збор?

Повеќе за ова прочитајте на порталот „Арт кујна“.

Преземањето на оваа содржина или на делови од неа без непосреден договор со редакцијата на Плусинфо значи експлицитно прифаќање на условите за преземање, кои се објавени тука.




loading...