Зад барот со Ѓорѓи Симјаноски, државен првак во барменство

Само со целосна доверба кон барменот може да се ужива во коктели и вкусови за кои не сте ни знаеле дека постојат.

416

Ако го прашате Симјаноски кое е идеалното годишно време за уживање во добро подготвен коктел, тој без сомневање ќе ви каже дека тоа е токму пролетта, поради сè што таа ни носи со себе, од свежи состојки, па се до пријатното пролетно сонце кое го буди духот и полека, но сигурно нè подготвува за летните авантури.

Сепак, нагласува дека ако сте во вистинскиот локал и во вистински раце, секој период од годината е одличен за да пробате нешто ново.

Прочитајте повеќе на порталот „Арт кујна“.

Преземањето на оваа содржина или на делови од неа без непосреден договор со редакцијата на Плусинфо значи експлицитно прифаќање на условите за преземање, кои се објавени тука.




loading...