Не се сите лекови горчливи

Јаворовиот сируп е целосно природен засладувач и се добива од посебен вид јаворово дрво кое содржи најголеми количини шеќери. Најголемата здравствена придобивка од него е детоксикацијата на организмот.

200

Во текот на зимата, јаворовите дрва од видот acer saccharum се дупчат и од нив тече сок кој се собира во садови. Потоа оваа течност се вари додека не стане густа како мед, а бојата може да варира од потемна до посветла.

Оваа хранлива намирница е одлична замена за шеќер и вештачки сладила, а е многу поздрава и повкусна. Во многу земји е задолжителен додаток во солените и слатките јадења, а се користи за приготвување на сите деликатеси, разни сирови и печени колачи.

Повеќе за ова прочитајте ТУКА.

Преземањето на оваа содржина или на делови од неа без непосреден договор со редакцијата на Плусинфо значи експлицитно прифаќање на условите за преземање, кои се објавени тука.




loading...