Не ги јадете овие намирници после 30-тата и ќе го намалите ризикот од рак, дијабетес и срцеви болести

Нездрава храна не треба да се јаде независно од тоа во која возраст сме, но после трисетата нашето тело нагло станува помалку отпорно па е вистински момент конечно да одлучите да му посветите повеќе внимание на своето здравје. Заборавете на овошни јогурти, соја, пуканки од микробранова, бел леб,...

1656

Трисетите се години кога е последен момент сериозно да ја сфатите поговорката „подобро да се спречи, отколку да се лечи“.

Како што се приближувате кон средните години, рате ризикот од развој наброји болести а исхраната игра во тоа важна улога.

Правилниот избор на намирници помага во превенција од рак, дојабетес и срцеви болести. Затоа веднаш исфрлете ги лошите намирници од исхраната и зголемете ги шансите да ја дочекате староста здрави и во форма.

Нездрава храна не треба да се јаде независно од тоа во која возраст сме, но после трисетата нашето тело нагло станува помалку отпорно на храната од рестораните за брза храна и било која друга процесуирана храна.

Можеби и самите сте забележале дека некои намирници повеќе не ги поднесувате, па не е лошо триесетиот роденден да го одберете како ден кога конечно ќе одлучите да му посветите повеќе внимание на своето здравје.

Повеќе за ова на порталот „Арт кујна“.

Фото: Pixabey

Преземањето на оваа содржина или на делови од неа без непосреден договор со редакцијата на Плусинфо значи експлицитно прифаќање на условите за преземање, кои се објавени тука.




loading...