Со црвена зелка победете ја хипертензијата, проблемите со варењето и ракот

Оваа супер здрава намирница чија прекрасна виолетова боја укажува на богатството на антоцијанин содржи тиамин, фолати, калциум, манган, магнезиум, железо и калиум, витамини Ц, А, Е и К, диетални влакна и витамини од групата Б.

1048

Црвената зелка, како и зелената е одличен материјал за свежа салата. Ако ви е полесно да ја консумирате во течна состојба, направете сок кој со додаток на портокал, цвекло и целер ќе има прекрасна боја и слаткаст вкус, но и бројни здравствени придобивки.

Дознајте зошто би требало почесто да консумирате црвена зелка и кои се сите негови здравствени придобивки.

Овој вкусен и здрав напиток ќе ве заштити од рак, хипертензија и тегоби со варењето.

Повеќе за ова на порталот „Арт кујна“.

Фото: rawpixel.com from Pexels

Преземањето на оваа содржина или на делови од неа без непосреден договор со редакцијата на Плусинфо значи експлицитно прифаќање на условите за преземање, кои се објавени тука.




loading...