Исхрана за заболените од рак на дебело црево

Освен исхраната, во борбата против ракот можат да ви помогнат и природните лекови како што се чајот од жалфија, кимот, куркумата, зелениот чај

1102

Ракот на дебелото црево е една од најподмолните и најчестите болести кои подеднакво ги загрзоуваат и мажите и жените. До скоро се верувало дека во ризичната група за заболување од рак на дебело црево спаѓаат лица постари од 50 години, но денеска таа граница се поместила и се почесто ги напаѓа и помладите.

Некои од факторите кои можат да влијаат на појавата на оваа болест се полипите на дебелото црево, канцер на некој друг орган, семејна анамнеза, воспалителни болести на цревата, пореметување на имунолошкиот систем, нездрав начин на живот, како и дебелината.

Прочитајте повеќе на порталот „Арт кујна“.

Фото: Magda Ehlers from Pexels

Преземањето на оваа содржина или на делови од неа без непосреден договор со редакцијата на Плусинфо значи експлицитно прифаќање на условите за преземање, кои се објавени тука.




loading...