Македонски шеф без проблем готви месо од крокодил и зебра, но има трема за гравче тавче

Кумановецот Владимир Барџиќ ја освојува гастрономската сцена во Хрватска со егзотични специјалитети. Повеќе од една деценија работи во хотели и ресторани во Хрватска и Црна Гора, готвејќи африканска кујна, специфична по состојките, користејќи месо од крокодил, зебра, па дури и од кенгур.

404

Владимир Барџиќ почнал да работи како готвач во Будва пред единаесет години кадешто своето знаење несебично му го пренелe неговите ментори од Грција и Италија и посебно менторот од Хрватска, Борис Урем.

– Тоа се врвни готвачи, кои те обучуваат се што знаат. Мојот ментор ме учеше како да ја готвам африканската кујна. На почетокот и мене ми беше невообичаено, но за кратко време пристигна и на овие простори. Месото од крокодил, зебра, кенгур пристигна и на Балканот и може да се набави и да се нарача. Предност имав што веќе бев подготвен за оваа новина -раскажува, Барџиќ.

Готвел се што може да се зготви од овие животни.

Целиот текст прочитајте го ТУКА.

Преземањето на оваа содржина или на делови од неа без непосреден договор со редакцијата на Плусинфо значи експлицитно прифаќање на условите за преземање, кои се објавени тука.




loading...