10 намирници кои онколозите препорачуваат да ги избегнувате

Со истражувањето на Американската агенција за храна и лекови е утврдена врска помеѓу консумацијата на одредена храна и развојот на ракот. Некои намирници се толку ризични што се дури и забранети од страна на самата агенција.

2722

Без оглед на тоа дали станува збор за конзервансите од храната, начинот на одгледување или пак начинот на приготвување, некои намирници се означени како посебно ризични групи кои последично водат до развој на рак.

По тој повод, thehealthy.com во соработка со американските онколози составил листа од 10 ризични намирници.

Повеќе за ова прочитајте на порталот „Арт кујна“.

Фото: Pixabey

Преземањето на оваа содржина или на делови од неа без непосреден договор со редакцијата на Плусинфо значи експлицитно прифаќање на условите за преземање, кои се објавени тука.




loading...