Сте виделе ли досега вакви џиновски бамји?

Многумина дури и не знаат што е тоа бамја. Што се прави со ова? Се пече, се вари, се динста? Дали се подобри помали или поголеми, и уште многу други прашања се вообичаени од страна на неупатените овие денови на пазарите.

912

Овој зеленчук обично се користи во борба против дијабетесот, астмата, за подобрување на имунитетот. Покрај витамин Ц, содржи и магнезиум, калциум, железо кои помагаат организмот да се избори со вируси и настинки. Високиот процент на витамин Ц во бамјите се бори со настинките и го подига имунитетот на целиот организам.

Во некои медицински списанија се форсира како зеленчук кој ги штити бубрезите. Во студијата која била спроведена се наведува дека оние кои јадат бамји секој ден, ги обновуваат своите бубрези подобро отколку секој ден да се придржуваат до диетална храна.

Повеќе за ова на порталот „Арт кујна“.

Преземањето на оваа содржина или на делови од неа без непосреден договор со редакцијата на Плусинфо значи експлицитно прифаќање на условите за преземање, кои се објавени тука.




loading...