Совршени во својата несовршеност

Какво е чувството да се појадува и да се мачка путер на потпечено лепче со помош на нож изработен рачно, од обично парче дрво, со многу трпение, креативност и љубов?

144

Кога е некој толку голем гурман што секогаш јаде со мерак и со часови, сака да испробува нови и необични вкусови, туѓи и свои специјалитети и никогаш не вели „не“, тогаш му е важно и со што јаде и од што јаде, важен му е изгледот на храната, но и на чинијата, на приборот за јадење, на ножето со кое си мачка путер на обично препечено лепче на тостер.

Повеќе за ова на порталот „Арт кујна“.

Преземањето на оваа содржина или на делови од неа без непосреден договор со редакцијата на Плусинфо значи експлицитно прифаќање на условите за преземање, кои се објавени тука.




loading...