Прв светски атлас за храна кој помага да ги лоцирате локалните јадења во сите земји на светот

Од локалните македонски специјалитети се споменати симит погачата, гравчето (тавче), галичкиот кашкавал, ширденот, крушевскиот локум, кумановскиот мезалак, пастрмајлијата, охридската торта и охридскиот чомлек, татлијата, лапа и вино станушина.

143
После три години подготовка и напорна работа, активиран е првиот глобален атлас за храна Taste Atlas кој засега нуди повеќе од 8,5 илјади автентични јадења, пијалоци и намирници.
Првиот светски атлас за храна на многумина ќе им биде од голема корист затоа што така ќе знаат што можат да очекуваат во земјата во која патуваат.

Taste Atlas засега нуди повеќе од 8,5 илјади автентични јадења, пијалоци и намирници.

Сајтот го направил основачот на хрватскиот портал Индекс, Матија Бабиќ со тим од дваесетина луѓе.

Повеќе за ова на порталот „Арт кујна“.

Преземањето на оваа содржина или на делови од неа без непосреден договор со редакцијата на Плусинфо значи експлицитно прифаќање на условите за преземање, кои се објавени тука.




loading...