Повелете на часови за готвење кај најголемите шефови на македонската гастро сцена

Во периодот од декември до март во просториите на средното угостителско училиште „Лазар Танев“ ќе се одржат 5 часови за готвење со различна тематика. Цената за секој час е 1200 денари, а средствата се наменети за натамошна обука и мотивирање на учениците-готвачи

746

Денеска, во кујната на средното угостителско училиште „Лазар Танев“ беше промовирана иницијативата „Часови за готвење слоу фуд“.

Станува збор за соработка помеѓу Здружението за социјални иновации АРНО, Слоу Фуд Водно и училиштето СУГС „Лазар Танев“ во чии рамки ќе бидат организирани 5 часови за готвење, секој со различна тематика.

Иницијативата стартува на 8.декември со шеф Маре Јаневска со часови за готвење на тема: Сирење на трпезата.

Потоа, во периодот до март, следуваат уште четири часови и тоа, со шеф Бобан Симоновски на тема: Тркалото на сезоните, потоа, повторно со шеф Маре на тема: Месеници од тефтерот на баба; па со шеф Зоран Мајновски на тема: Протеински растенија и на крај, со шеф Дејан Карапеев на тема: Риби од нашите води.

Прочитајте повеќе на порталот „Арт кујна“.

Преземањето на оваа содржина или на делови од неа без непосреден договор со редакцијата на Плусинфо значи експлицитно прифаќање на условите за преземање, кои се објавени тука.




loading...