Кисели краставички: Го штитат црниот дроб, го забрзуваат варењето, помагаат кај дијабетес

Oсвен што го подобруваат варењето, киселите краставички го штитат и црниот дроб и му помагаат да ги филтрира токсините од организмот, спречуваат настанување на чир на желудник, а се и добар пробиотик, како и...

901

Малкумина се оние кои не сакаат кисели краставички, а тоа е добро со оглед на бројните здравствени придобивки од нив.

Киселите краставички содржат голема количина вода, протеини, прехранбени влакна, многу малку маснотии, а се богат извор на минерали, меѓу кои и на калиум, натриум и фосфор. Содржат витамини како што се витамините Ц, А, Б-6, Б-12, рибофлавин, ниацин и тиамин.

Повеќе за ова на порталот „Арт кујна“.

Фото: Pixabey

Преземањето на оваа содржина или на делови од неа без непосреден договор со редакцијата на Плусинфо значи експлицитно прифаќање на условите за преземање, кои се објавени тука.




loading...