Зошто треба да се јаде млад кромид?

Сега е вистинско време за младо кромитче, и тоа, од белото па до кра, вклучувајќи ги и перцата кои содржат состојки кои се одлични за нашето здравје

898

Бидејќи периодов го има насекаде, вистинска штета е да не ги искористиме придобивките за нашето здравје.

Богат е со витамини и минерали, има антибактериски својства и штити од воспаленија, а одличен е и за подобрување на варењето.

И зелениот дел од младиот кромид не би требало да го фрлате бидејќи во него се наоѓаат состојки одлични за нашето здравје.

Освен што придонесува за подобар вкус и текстура на оброците, младиот кромид е вистинска ризница на важни нутриенти.

Повеќе за ова прочитајте ТУКА.

Фото: Pixabey

Преземањето на оваа содржина или на делови од неа без непосреден договор со редакцијата на Плусинфо значи експлицитно прифаќање на условите за преземање, кои се објавени тука.




loading...