Зошто не треба да ги замрзнувате млекото и павлаката?

Кои производи можат да се ставаат во замрзнувач, а кои не е препорачливо да се замрзнувааат.

270

Дури ни најискусните домаќинки не ги знаат сите правила на замрзнување на храната, а пред сè, кои производи можат да се ставаат во замрзнувач, а кои не е препорачливо да се замрзнувааат.

Кои производи не би требало да ги замрзнуваме:

Млекото – тоа станува згрутчено кога ќе се одмрзне (но, во ред е за готвење).
Добро испржена храна – по одмрзнувањето, крцкавиот слој ќе се претвори во кашеста маса.
Павлака – може да се користи за готвење, но течниот дел ќе се одвои веднаш по замрзнувањето.
Храната со прелив од трошки (презла) – ќе ја изгуби цврстата текстура.

Преземањето на оваа содржина или на делови од неа без непосреден договор со редакцијата на Плусинфо значи експлицитно прифаќање на условите за преземање, кои се објавени тука.




loading...