Еве зошто некои би требало да јадат зелени, а други зрели и презреани банани

И зелените банани, како и оние кои се сосема зрели или пак презреани, се добри за нашиот организам, но првите се подобри за дијабетичарите, а вторите за оние со проблеми со варењето. Целосно кафевите пак, се антиоксидативна електрана.

1311

Британската нутриционистка Рианон Ламберт напоменува дека бананите, назависно од тоа дали се зеленкасти или пак многу зрели, се одличен извор на калиум и на други хранливи материи.

Вели како не може да се каже дека е подобро да се јадат едните или другите, затоа што сите си имаат свои предности, но и недостатоци доколку луѓето имаат одредени здравствени тегоби.

Одговорот на тоа зошто некои луѓе ги одбираат оние многу зрелите со кафеави точки, додека на други повеќе им одговараат оние кои се по малку зеленкасти, ќе го најдете на порталот „Арт кујна“.

Преземањето на оваа содржина или на делови од неа без непосреден договор со редакцијата на Плусинфо значи експлицитно прифаќање на условите за преземање, кои се објавени тука.




loading...