Грозје и сирење?

Еве конечно добар совет кој ја оправдува омилената комбинација. Според американската нутриционистка Франсис Ларгеман–Рот, комбинацијата на овошје со маснотии или со протеини ќе го забави растот на шеќерот во крвта.

253

Последниве години во тренд се нутриционистичките совети па макар и од самонаречени нутриционисти кои се образувале читајќи на интернет.

Можеби затоа и се пласираат толку многу спротивставени тези за тоа зошто некоја комбинација на намирници е добра или лоша за здавјето. Па се прават разни диети во кои задолжително има авокадо и лосос како да ние тука само на тоа сме пораснале.
Или пак се забранува комбинацијата на овошје и сирење на пример, иако веројатно повеќето од нас од секогаш сакале да мешаат грозје, лубеница или диња, токму со сирење.

Во реката од совети затоа е најдобар оној совет според кој треба да се храниме локално и сезонски и, се разбира, да се придржуваме до оние комбинации кои нам, односно, на нашиот организам му годат.

Прочитајте повеќе на порталот „Арт кујна“.

Фото: Pixabey

Преземањето на оваа содржина или на делови од неа без непосреден договор со редакцијата на Плусинфо значи експлицитно прифаќање на условите за преземање, кои се објавени тука.




loading...